Få indflydelse Elevrådet

Elevrådet består af en valgt repræsentant fra hver af skolens klasser.

Elevrådet vælger en formand og en næstformand, der sidder i skolens bestyrelse. De er involveret i skolens daglige drift, og de er elevernes stemme i bestyrelsen.

Hvad laver vi?

Vi arbejder på at løse de opgaver, eleverne stiller. Vi står for arrangementer og sportsturneringer og bestyrer garderoben ved Heimdalfesterne.

Vi tilstræber at holde møde hver 14. dag, og møderne er åbne for alle interesserede, men kun elevrådsrepræsentanter har stemmeret.

Elevrådet er medlem af DGS – Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og af LH – Landssammenslutningen af handelsskoleelever.

Se også DGS’s hjemmeside og LH’s hjemmeside

 Vil du vide mere?

Se foreningens vedtægter og vores Facebook og Instagram.

Vedtægter 2023

Første pdf

Klimaorganisation Gaia

Gaia er Ribe Katedralskoles Klimaråd, som arbejder for at gøre skolen mere klimavenlig og bæredygtig. Vi er et fedt fællesskab, som kæmper for en grønnere fremtid.

Hvad laver vi?
Vi styrer skolens pantordning, og donerer pengene til diverse velgørenheds- og klimaorganisationer. Indtil videre har vi doneret til bl.a. Verdensnaturfonden og Klimatræ.
Vi har ambitioner om at gøre Ribe Katedralskole mere grøn, og øge klimabevidstheden på skolen.
Derudover deltager vi i forskellige landsdækkende klimaprojekter/arrangementer, såsom Gymnasiernes Klimatopmøde og Fem Fede Dage.

Vil du være med i klimakampen?
Alle er velkomne i Gaia, både den garvede klimaentusiast, og dem der endnu ikke ved så meget om klima.
Hvis du ønsker at være med, så kom til Gaias infomøde, eller tag fat i et medlem.
Vi glæder os til at møde dig!

Brætspilsklub Elysion

Elysion er skolens brætspilsklub. Vi har et hyggeligt og rummeligt fællesskab, som altid er åbent for nye medlemmer. Vi afholder brætspilsdag én gang om ugen efter skoletid kl. 15 til ca. kl. 17. Der er ingen krav til, at man skal komme hver uge. Vi har en meget afslappet stemning, og man kommer, når man har tid og lyst.
Vi spiller alle mulige forskellige brætspil fra de mere simple såsom selvskabsspil som fx Ulitimate werewolf til mindre strategispil som fx Smallworld. Man behøver ikke kendskab til spillene for at spille med.
Brætspillene er nogle, som medlemmer selv kommer med, så ligger du inde med en stak brætspil, men mangler nogle af spille med, så er Elysion lige stedet for dig.

Hver anden uge spiller vi rollespil i form af D&D i mindre grupper. Har man aldrig spillet D&D før, så er vi meget behjælpelige med at komme i gang.

Navnet Elysion stammer fra græsk, og var ifølge græsk mytologi det sted i Underverdenen, der kan betegnes som mest paradisagtigt. Så Elysion er for os lig med brætspilshimlen!

Vores motto i Elysion er ”Alea jacta est”, som betyder ”terningen er kastet”.

Navnet Elysion stammer fra græsk, og var ifølge græsk mytologi det sted i Underverdenen, der kan betegnes som mest paradisagtigt. Så Elysion er for os lig med brætspilshimlen!

Vores motto i Elysion er ”Alea jacta est”, som betyder ”terningen er kastet”.

Skolebladet Mercurius

Vi udgiver skolebladet Mercurius ca. hver måned.

Bladet indeholder bl.a. side 9-drenge, horoskoper og citater – og alt det, vi finder på f.eks. make-overs, festreportager eller nyt fra elevorganisationerne.

Vil du være med?

Vi er altid åbne for nye medlemmer. Du skal ikke have særlige forudsætninger for at blive medlem af redaktionen: Dit engagement og produktivitet er vigtigere end kommatering. Både skribenter og tegnere kan hjælpe.

Historien om Mercurius

Hvornår Katedralskolens første skoleblad udkom, ved vi ikke – men byhistorisk arkiv afslører, at der har været skoleblade fra et ukendt tidspunkt før 1945. I 1945-47 udkom ”Litteris et Artibus” – og en artikel i LeA af skolens daværende rektor fortæller os, at der har været andre skoleblade tidligere.

Skolebladet Mercurius har, så vidt vides, været udgivet siden 1961. Arkivet blev først oprettet i dets sjette år. I bladets levetid har der været usikkerhed mht. angivelsen af årgang og årstal.

Mercurius’ reglement

Redaktionens arbejde med Mercurius er udformet i overensstemmelse med ordenreglerne for bladet, der skal sikre kvaliteten af bladet.

  1. Voldeligt sprog, trusler, personangreb, racisme, kønschauvinisme og detaljerede beskrivelser af seksuel karakter er ikke tilladte i Mercurius. Det er ene og alene op til redaktionen at afgøre, hvad der hører ind under disse kategorier.
  2. Alle artikler, der ikke er skrevet af redaktionen, skal indsendes med forfatter/afsender. Forfatteren kan, med særlig grund, holdes anonym; men Mercurius skal kende navnet på den eller de personer, der kan holdes ansvarlige for indholdet.
  3. Mercurius-redaktionen kan frit vælge, hvilket indsendt materiale, der skal trykkes.
  4. Artikler til Mercurius må ikke overtræde skolens generelle ordensregler.
  5. Mercurius-redaktionen beslutter, hvad Mercuriustrykker, hvor ofte bladet skal udkomme, og hvad bladets linje er.
  6. Mercurius vil tilstræbe at bringe stof, der er interessant for alle på skolen, og som kan læses af alle på skolen, uden at virke stødende.
  7. Skolen yder praktisk støtte til trykning af bladet under forudsætning af, at man følger ovenstående regler.

Mød dine venner Caféudvalget

Café

På Ribe Katedralskole har vi et café-udvalg. Café-udvalget er et udvalg, der står for at arrangere fredags-caféer. Det nogle fredage i året, hvor man kan komme efter skoletid og hvor vi hygger, drikker nogle øl og skaber nogle gode minder.
Fredagscaféerne er altid nogle utrolig hyggelige timer, hvor der er plads til alle og hvor man kan mærke det fællesskab, som man er en del af.
Man får også et utroligt fællesskab, på tværs af årgange og aldre, ved at være en del af café-udvalget. Man tilmelde sig til caféudvalget i starten af året og så vælger vi hvem, der bliver valgt til at være med.

I 2024/2025 er der café:

Fredag den 13. september 2024

Fredag den 1. november 2024

Fredag den 29. november 2024 (julecafé)

Fredag den 31. januar 2025

Fredag den 4. april 2025

Fredag den 5. april 2024

Festudvalget Heimdal

Skolens elevforening, der arrangerer fester for alle elever

Heimdal afholder omkring 5 fester, udover Store Heimdal, som er hele skolens gallafest, med indblik i at give eleverne på skolen nogle gode fester og oplevelser i deres gymnasietid. Heimdal sørger for i fællesskab at holde nogle fede fester for skolens elever, og står altid for oprydningen efter de afholdte fester (som hurtigt er overstået).

Egne fester

Ved hvert skoleår bliver de nye vogtere af Heimdal indviet til indvielsesfesten. Udover det holdes der så vidt som muligt også årlige sommerhusture. Inden hver Heimdal-fest holder organisationen obligatorisk forfest sammen. Det er vigtigt at pointere at alle interne fester for medlemmer af organisationen er på egenbetaling og er dermed økonomisk uafhængig af organisationen.

Vil du være med?

Nye elever, der har interesse i at blive optaget, møder op til et møde efter skole, typisk omkring den første Heimdal fest. Der kommer cirka 10 1.g’ere og 1.hf’er ind i organisationen, ligeligt fordelt af hhv. 5 drenge og 5 piger. Mangles der 2.- og 3.g’er optages der efter behov.

I 2024-2025 er der fest:

Fredag 30. august 2024 (introfest)

Fredag 4. oktober 2024

Fredag 15. november 2024

Fredag 17. januar 2025

Fredag 21. februar 2025 (Fastelavns-Heimdal)

Fredag 24. april 2025 St. Heimdal

KFS Forening for studerende

KFS står for “Kristeligt Forbund for Studerende”.
Det er et kristent fællesskab på skolen, hvor alle er velkommen uanset tro.
Vi mødes en gang om ugen i en pause, hvor vi spiser og snakker sammen.

Du er mere end velkommen til at kigge forbi og være med.