Velkommen Kære nye elev

Ventetiden er ovre, og du skal som kommende elev på Ribe Katedralskole påbegynde et flerårigt eventyr fyldt med faglighed, festligheder og fællesskab. Du, og den årgang du ankommer med, er på vej ind i et eventyr med masser af farverige personligheder, både elever og lærere! Og har du brug for hjælp, står de selvfølgelig til rådighed.

En tanke, man altid har i baghovedet, er: Hvordan er Ribe Katedralskole egentlig at gå på? Med kammeratskab og faglighed i tandem. Frygten for, om man kan klare alle lektierne og afleveringerne, vil altid være der. Det kan man godt. For den uddannelse, du har valgt – om den er sproglig, naturvidenskabelig, merkantil, samfundsvidenskabelig, teknisk, kreativ eller en kombination – vil føles lettere end folkeskolen, fordi det er DIG, der har valgt den!

Ribe Katedralskole er ikke kun rapportaflevering og digtanalyse, men også hygge! Om det så er skolefesterne, caféerne, studieturene, musik, håndbold eller brætspilseftermiddage, er der noget for enhver smag. Og findes der ikke noget perfekt til dig, er både lærerne og elevorganisationerne mere end villige til at få dine idéer ud i verden – hvis du ellers tør tage teten. Alkohol eller ej, så er en god dag aldrig fuldendt uden gode venner at nyde den med.

På Ribe Katedralskole lærer du noget om ansvar. Både at tage ansvar over for dine kammerater og dig selv. Selvfølgelig skal lektierne læses og afleveringerne afleveres, men pauserne holder heller ikke sig selv, så afsæt god tid til afslapning, og brug den fritid, du har, så godt, som du kan.

Ribe Katedralskole er en blandet pakke, så du vil få kendskab til og venner på tværs af hele uddannelsesspektret, fra klassikere til fysikere, fra økonomi til poesi. Du bliver venner med folk fra alle uddannelser og retninger – om du vil det eller ej. Og glem nu ikke at vinke og sige hej til nogle af de ældre elever, de (fleste) bider ikke.

Selvom det her eventyr vil blive hårdt, nyt og mest af alt anderledes, vil det også være et sted, hvor der er plads til, at du kan udforske. Så husk lige den slapper, for tiden vil gå hurtigere, end du forestiller dig. Og skulle jeg komme med et bud: Gør Ribe Katedralskole til et sted, hvor du har lyst til at være, ikke bare et sted, hvor du skal være. 

Hjertelig velkommen fra os alle sammen, og må du få dig en fantastisk start her på Ribe Katedralskole!

Andreas Høggaard Buhl

Elevrådsformand

 

Din første tid på Ribe Katedralskole Introprogram

Tirsdag den 13. august
8.30: Du bliver budt velkommen af rektor Kristian Bennike i Salen. Klasselæreren og elevtutorerne præsenteres og følger jer til jeres klasseværelse. I lærer hinanden og skemaprogrammet Lectio at kende. Du får rundvisning på skolen, så du kan finde kantinen, biblioteket og kontoret.

11.15: Fællesaktiviteter for alle førsteårselever ved hallen.

13.15: Du får fri.

Onsdag den 14. august
Første skoledag med normalt skema. I løbet af dagen skal I have taget billeder til Lectio, og du får udleveret koder til skolens netværk og Lectio. Medbring din bærbare computer.

Fredag den 16. august
Normal undervisning og fællesarrangement med den psykologiske entertainer Niels Krøjgaard i hallen for alle elever.

Fredag den 30. august

Aktivitetsdag kl. 8.00 – 14.10.

Fra kl. 17.30 – 00.30 er der introfest med spisning..

Onsdag den 14. august til fredag den 16. august
Fotografering. Du kan købe portræt- og klassebilleder.

Fælles for alle førsteårselever
I løbet af de første uger har du timer med studievejlederen og klasselæreren, og du møder dine elevtutorer.

Ikke alle fag står på skemaet fra begyndelsen af skoleåret. Året er inddelt i tre skemaperioder med forskellige fag og timetal. Du får nyt skema i november og igen lige efter nytår.

Forældremøder for stx, hhx og htx

18. september 2024 for stx og forældre
25. september 2024 for htx og forældre
25. september 2024 for hhx og forældre

Elevambassadørerne hjælper ledelse, lærere og studievejledere med at orientere om, hvad det vil sige at gå på Ribe Katedralskole og være elev på de forskellige uddannelser.

Et par gange hver måned samles alle elever i Salen til fællessamlinger i 2. frikvarter. Du får vigtig information om hverdagen og særlige begivenheder på skolen, og der er forskellige underholdende indslag.

Alle grundforløbsklasser i både hhx, htx og stx, alle 1.hf-klasser og eud-/eux-klassen har en studievejleder, en klasselærer og to elevtutorer.

Elevtutorerne giver gode råd om hverdagen og det, der sker på skolen ud over undervisningen, f.eks. fester, fredagscaféer og frisport.

Vi forventer, at du har en bærbar computer med til undervisningen. Vi anbefaler en Windows PC, men Mac kan også bruges. Vi fraråder Chromebook og tablets, da de programmer, du skal bruge, ikke kan køre på disse maskiner. Du får stillet et matematikprogram (Maple), Ordbogen.com og Microsoft Office 365 gratis til rådighed, mens du går hos os.

På Lectio kan du følge ugens skema, skemaændringer og skolens forskellige aktiviteter. Det er også i Lectio, du finder dine lektier, afleverer dine opgaver og ser dine karakterer.

Det er vigtigt, at du dagligt holder øje med din Lectioforside og tjekker dine beskeder. De kan være fra lærer, administrationen, studievejlederne eller rektor. Lectio kan også bruges til kommunikation mellem eleverne.

Skolens læsevejleder Marcus Janby hjælper elever med læsevanskeligheder. I løbet af de første uger vil Marcus orientere om, hvilke muligheder du har for hjælp, f.eks. læsetest, IT-værktøjer og anden specialpædagogisk støtte. Hvis du ved, at du har læsevanskeligheder, kan du kontakte Marcus på mj@ribekatedralskole.dk.

Ugeskemaet er tilpasset tog- og bustider, så du kan få dagen til at hænge sammen.
1. modul: 8.00 – 9.30
2. modul: 9.45 – 11.15
3. modul: 11.40 – 13.15
4. modul: 13.25 – 15.00

Hver klasse får tildelt en studievejleder, som dels skal vejlede klassen kollektivt og individuelt ved behov. Den individuelle vejledning kan være alle sociale og private problemer, og studievejlederne har tavshedspligt. Studievejlederne kan arrangere samtaler med en psykolog.
Studievalg Sydjylland vejleder om videre uddannelse.

Gå til studievejledning

Lærerne på Ribe Katedralskole arbejder sammen i større og mindre teams. Hver klasse har en klasselærer og et klasseteam, der består af alle klassens lærere. Klasseteamet koordinerer og afvikler de aktiviteter, klassen skal gennemgå i løbet af uddannelsen. Teamet understøtter også et godt socialt miljø i klassen og elevernes faglige udbytte af undervisningen.

At gøre noget meningsfuldt styrker din mentale sundhed - også de helt små hverdagshandlinger gør en forskel for både din og andres mentale sundhed 🌻

⭐GØR NOGET MENINGSFULDT ⭐

Swipe og læs Ungeambassadørernes råd til hvordan du kan styrke din mentale sundhed i ...læseferien 😊

Del budskabet og vær med til at opmuntre dine studiekammerater til at styrke jeres mental sundhed - mental sundhed er nemlig noget, vi skaber sammen!

#ABCformentalsundhed #gørnogetmeningsfuldt #ribekatedralskole #ungeambassadør

I fredags fejrede Elysion afslutningen på det første år i brætspilsklubbens historie. Alle havde medbragt mad til et fælles buffetbord, og så blev der ellers hygget og spillet brætspil hele aftenen 🎲♟️🧩

Kender du det med, at ting kan være sjovere, når vi dyrker dem i fællesskab? 😊

Når du gør noget sammen med andre, styrker du både din egen og andres mentale sundhed.

HUSK dig selv og dine venner - selvom du har læseferie 💚

⭐GØR NOGET SAMMEN ⭐

... Swipe og læs Ungeambassadørernes råd til hvordan du kan styrke din mentale sundhed i læseferien 😊

Del budskabet og vær med til at opmuntre dine studiekammerater til at styrke jeres mental sundhed - mental sundhed er nemlig noget, vi skaber sammen!

#ABCformentalsundhed #gørnogetsammen #ribekatedralskole #ungeambassadør

Den sidste tid, inden afgangseleverne gik på læseferie, har på Ribe Katedralskole blandt andet stået på afslutningsmiddag for afgangseleverne, diverse musikalske optrædener, sidste skoledag samt en emotionel omgang eksamensbingo🪩 📚LÆSEFERIE📚 Nu er tiden så småt ved at nærme sig ...at de mundtlige eksaminer begynder! Indtil nu har den første del af læseferien, for de fleste, stået på en hel del skriftlige eksaminer og årsprøver, som nu så småt er ved at være overståede😅 Selvom eleverne på billedet ser glade ud, så er de uden tvivl meget trætte😴 For afgangselevernes vedkomne er der lige pludselig ikke længe tilbage og vi glæder os til at se de første studenter springe ud d. 24 juni🤗 God læseferie til alle derude📚 Mange hilsner fra Instakorpset🥰

I sidste uge var der afslutningsmiddag for alle afgangselever og det blev aften med underholdning, gaver og så for første gang eksamensbanko! Det sidste var en intens oplevelse for mange og en stor succes 😄

KALDER ALLE ELEVER PÅ RK 📣

Læseferien er i gang! Og netop derfor sætter vi spot på, hvordan du kan styrke din mentale sundhed i læseferien 💜

⭐GØR NOGET AKTIVT ⭐

Du ved nok godt, at det er sundt at holde sig aktiv, men det gælder ikke kun din fysik. Det... gælder også din mentale sundhed, og hvordan du har det.

Swipe og læs Ungeambassadørernes råd til hvordan du kan styrke din mentale sundhed i læseferien 😊

Del budskabet og vær med til at opmuntre dine studiekammerater til at GØRE NOGET AKTIVT - mental sundhed er nemlig noget, vi skaber sammen!


#ABCformentalsundhed #gørnogetaktivt #ribekatedralskole #ungeambassadør

Til vands til lands og på hest🚣🏻‍♀️🎾🏇 Med pensum veloverstået har den sidste tid med idræt B budt på lidt af hvert. Vi har både fået lov at prøve at ride, hvilket for de fleste var meget nyt, deroverover har vi været en tur i åen med polokajakker og til sidst sluttet ...året af med padel og tennis.

Astrid og Victoria takker af som forpersoner og instafonen gives videre til den nye forperson Olga fra 2.s🤗 Posten som næstforperson går til Ditte Marie fra 2.y