Velkommen Kære nye elev

Nu er dagen kommet, hvor du skal begynde på Ribe Katedralskole. Du bliver i dag en af de mange elever, der dagligt går på skolens gange og krydser skolens gårde. Dagen i dag er stor, for i dag skal du begynde på din ungdomsuddannelse på Ribe Katedralskole. Du møder i dag helt nye kammerater, lærere og mange andre mennesker, som vil hjælpe dig med at finde vej ind i de voksnes rækker.

Du har garanteret tænkt på, hvordan det er at gå på din ungdomsuddannelse, og du har måske frygtet de mange lektier og afleveringer i gymnasiet. Men frygt ikke, det skal nok gå! For på ungdomsuddannelserne kan du selv vælge, hvad du gerne vil bruge din tid på. Om det er sprog, naturvidenskab, tekniske eller merkantile fag, eller hvad der nu passer dig bedst.

Noget nyt ved at gå på en ungdomsuddannelse er, at du har ansvaret for din egen læring. Det betyder egentligt bare, at du selv har ansvaret for at få lavet dine lektier og afleveringer. Og lav dem nu i god tid! Det vigtigste er, at man også husker at slappe af, og det er bare lidt nemmere, når man ikke har 4 afleveringer til næste uge hængende.

Ud over det hårde arbejde, laver vi også andre ting på Ribe Katedralskole. Du har nok glædet dig til de mange fester, caféer, studieture og meget mere. Og det kan jeg godt forstå. De er vildt fede! Selv hvis man ikke drikker alkohol, kan man sagtens have nogle fede eftermiddage og aftener. Men ingen god dag eller gode arrangementer uden gode venner, og dem får man mange af.

På Ribe Katedralskole har vi tradition for, at vi ikke lader os adskille af uddannelse eller årgange. Når man begynder på Ribe Katedralskole, kan man godt forvente at få venner fra hele skolen, og ikke kun fra klassen. Det kan dog godt være lidt nervepirrende at møde en 2. eller 3.g’er; men frygt ikke! Smil og sig hej! Vi glæder os også til at møde dig!

Et godt råd fra mig er, at du skal tage den med ro. Årene går hurtigere, end man tror, og selv på de hårdeste tidspunkter kan man glæde sig over, at skolearbejdet ikke er hele ens liv.

Jeg ønsker dig hjerteligt velkommen og en rigtig god start her på Ribe Katedralskole!

Valdemar Sejr Hammer

Elevrådsformand

Din første tid på Ribe Katedralskole Introprogram

Mandag den 14. august
8.30: Du bliver budt velkommen af rektor Kristian Bennike i Salen. Klasselæreren og elevtutorerne præsenteres og følger jer til jeres klasseværelse. I lærer hinanden og skemaprogrammet Lectio at kende. Du får rundvisning på skolen, så du kan finde kantinen, biblioteket og kontoret.

11.15: Fællesaktiviteter for alle førsteårselever ved hallen.

13.15: Du får fri.

Tirsdag den 15. august
Første skoledag med normalt skema. I løbet af dagen skal I have taget billeder til Lectio, og du får udleveret koder til skolens netværk og Lectio. Medbring din bærbare computer.

Fredag den 18. august
Normal undervisning og fællesarrangement i hallen for alle elever. Kl. 14.30 er der fredagscafé.

Fredag den 25. august
Aktivitetsdag kl. 8.00-15.00

Fredag den 1. september
Fra kl. 17.30-00.30 er der introfest med spisning.

Tirsdag den 29. august til torsdag den 31. september
Fotografering. Du kan købe portræt- og klassebilleder.

Fælles for alle førsteårselever
I løbet af de første uger har du timer med studievejlederen og klasselæreren, og du møder dine elevtutorer.

Ikke alle fag står på skemaet fra begyndelsen af skoleåret. Året er inddelt i tre skemaperioder med forskellige fag og timetal. Du får nyt skema i november og igen lige efter nytår.

Forældremøder for stx, hhx og htx

20. september 2023 for stx og forældre
26. september 2023 for htx og forældre
27. september 2023 for hhx og forældre

Elevambassadørerne hjælper ledelse, lærere og studievejledere med at orientere om, hvad det vil sige at gå på Ribe Katedralskole og være elev på de forskellige uddannelser.

Et par gange hver måned samles alle elever i Salen til fællessamlinger i 2. frikvarter. Du får vigtig information om hverdagen og særlige begivenheder på skolen, og der er forskellige underholdende indslag.

Alle grundforløbsklasser i både hhx, htx og stx, alle 1.hf-klasser og eud-/eux-klassen har en studievejleder, en klasselærer og to elevtutorer.

Elevtutorerne giver gode råd om hverdagen og det, der sker på skolen ud over undervisningen, f.eks. fester, fredagscaféer og frisport.

Vi forventer, at du har en bærbar computer med til undervisningen. Vi anbefaler en Windows PC, men Mac kan også bruges. Vi fraråder Chromebook og tablets, da de programmer, du skal bruge, ikke kan køre på disse maskiner. Du får stillet et matematikprogram (Maple), Ordbogen.com og Microsoft Office 365 gratis til rådighed, mens du går hos os.

På Lectio kan du følge ugens skema, skemaændringer og skolens forskellige aktiviteter. Det er også i Lectio, du finder dine lektier, afleverer dine opgaver og ser dine karakterer.

Det er vigtigt, at du dagligt holder øje med din Lectioforside og tjekker dine beskeder. De kan være fra lærer, administrationen, studievejlederne eller rektor. Lectio kan også bruges til kommunikation mellem eleverne.

Skolens læsevejleder Marcus Janby hjælper elever med læsevanskeligheder. I løbet af de første uger vil Marcus orientere om, hvilke muligheder du har for hjælp, f.eks. læsetest, IT-værktøjer og anden specialpædagogisk støtte. Hvis du ved, at du har læsevanskeligheder, kan du kontakte Marcus på mj@ribekatedralskole.dk.

Ugeskemaet er tilpasset tog- og bustider, så du kan få dagen til at hænge sammen.
1. modul: 8.00 – 9.30
2. modul: 9.45 – 11.15
3. modul: 11.40 – 13.15
4. modul: 13.25 – 15.00

Hver klasse får tildelt en studievejleder, som dels skal vejlede klassen kollektivt og individuelt ved behov. Den individuelle vejledning kan være alle sociale og private problemer, og studievejlederne har tavshedspligt. Studievejlederne kan arrangere samtaler med en psykolog.
Studievalg Sydjylland vejleder om videre uddannelse.

Gå til studievejledning

Lærerne på Ribe Katedralskole arbejder sammen i større og mindre teams. Hver klasse har en klasselærer og et klasseteam, der består af alle klassens lærere. Klasseteamet koordinerer og afvikler de aktiviteter, klassen skal gennemgå i løbet af uddannelsen. Teamet understøtter også et godt socialt miljø i klassen og elevernes faglige udbytte af undervisningen.

Kalder alle 1g’ere, 2g’ere, 3g’ere, 4g’ere og måske endda ældre!

Hvis i mangler tøj til galla eller har festtøj liggende i skabet som i aldrig bruger, så kan man fra mandag i næste uge d. 26. om eftermiddagen sætte sig tøj op på stativer i salen, hvor der også vil være ...mærkater til pris, str. og mobile pay nummer🤑
Der vil også hver dag være mulighed for at prøve kjolen, jakkesæt eller andet i et omklædningsrum.

Om tirsdagen d. 27. kan man komme fra 15-16 og have lidt mere tid til at prøve tøjet eller bare spise en chokolade kiks. Hvis man ikke har lyst til at lade sit tøj hænge i flere dage, eller vil give folk mulighed for at prutte om prisen, så er det også en perfekt mulighed for det.

Man kan komme og købe og sælge og hænge tøj op og ned helt indtil onsdag d. 6/3.

Kom og gør noget godt for din pengepung og klimaet💚
Håber vi ses!

Der var simpelthen bare så mange gode øjeblikke under musicalen, så vi har samlet en lille bid af nogle af de forskellige numre til jer. Enjoy!😍

Så siger vi officielt tak for denne gang til dette års fremføring af musicalen “Back to The 80’s”. Gennem det sidste halve år har over 70 elever og adskillige lærer, brugt hver mandag eftermiddag og nogle weekender sammen, for at arbejde på denne musical. Der er blevet lagt blod, sved ...og tårer i arbejdet og det kunne man sandelig også se! Fantastisk arbejde og vi glæder os allerede til den næste🤩💃

3m (innovationslinjen, hhx) var idag i Varde til Company Programme🙌🏻 Desværre gik ingen af grupperne videre til regionsmesterskaberne, men de havde en god dag alligevel😃

Forleden dag blev plakaten til årets musical fundet!🥳

Det var Asmus fra 1.s som vandt en sodastream, for hans flotte tegning🤩

Årets musical “Back to the 80’s” bliver fremført den 7. Og 8. Februar, hvor vi håber på at se jer alle sammen. Det bliver de bedste ...aftener, med en masse god musik😝🎶🎷

Håber vi ses:) Er du elev på skolen så husk at du fra imorgen, fredag d. 19 kan købe din billet igennem et link på lectio:))

Tysk i 1.g
Eleverne på holdet 1gTy/1 arbejdede på årets første skoledag den 4/1 med Udo Lindenberg og Apache 207: "Komet", Årets hitsingle 2023 i Tyskland. Eleverne oversatte, fortolkede og analyserede teksten og musikvideoen. 🙂

Juleafslutning i domkirken
Som en festlig og stemningsfuld afslutning inden juleferien var alle Katedralskolens elever og lærere den 20/12 samlede i domkirken. Skolens musikhold i 1. og 3.stx optrådte med fem forskellige numre, domprovsten holdt juletale, og rektor uddelte julelegater. 🌠 ...
Katedralskolen ønsker alle en glædelig jul!🎄🙂

Juleafslutning
Onsdag den 20/12 deltog alle skolens elever og lærere i julebanko i Salen og på 1. Salen, hvor man kunne følge med via storskærm.
Der blev spillet 4 spil, og skolens forskellige elevorganisationer og personalegrupper havde alle købt gaver til de heldige. 🎅🤶🎁