Udskriv

Studievalg Sydjylland

Studievalg - hvem er det?

ALR ny

Studievalg Sydjylland vejleder dig om videregående uddannelse og job. Vi er oprettet af Undervisningsministeriet i 2004 sammen med 6 andre Studievalg.

Vi kommer jævnligt på din skole, og du kan f.eks. tale med os om:

hvordan du vælger en videregående uddannelse
jobmuligheder
adgangskrav og optagelsesregler
hvordan du søger ind
faglig supplering af din eksamen - hvis du mangler et fag/niveau
økonomi


Mens du går på skolen holder din Studievalg-vejleder en række oplæg for dig: 1-2 gange i hvert skoleår.

Du kan også møde os til andre uddannelsesarrangementer. I arrangementerne hjælper vi dig på vej mod uddannelsesudvalget ved f.eks. at vise dig rundt i uddannelsessystemet og guide dig i dine refleksioner om uddannelse.

I vores vejledning hjælper vi dig med at igangsætte en proces, der sætter dig i stand til at træffe de nødvendige valg om videregående uddannelse.

Har du brug for at vende dine uddannelses- og jobtanker med os, har du mulighed for det, når din vejleder har træffetid på skolen. Du kan møde vejlederen ca. hver 14. dag. Du kan booke en tid her. Du kan også ringe til vejlederen eller sende en sms eller mail. Læs mere på vores hjemmeside: www.studievalg.dk/sydjylland.

Vi har lavet en beskrivelse af, hvad du kan forvente af os i vores vejledning og hvad vi forventer af dig. Den finder du her.

Du kan også bruge Studievalg, når du er færdig her på skolen! Du kan kontakte din vejleder og aftale et møde på skolen, eller du kan dukke op i vores Studie- og Karrierevalg (SKV) ude i byen. Find SKV i din by på www.studievalg.dk/sydjylland og book evt. en tid på www.bookstudievalg.dk.

På Ribe Katedralskole er din vejleder Anja Lene Røjkjær Olsen, mailadresse alr@studievalg.dk, mobilnummer 3333 2051.